Over Ineke

Ineke is ruim 20 jaar bestuursadviseur. Als bedrijfseconoom en tevens geaccrediteerd executive coach, supervisor en HOGAN-assessor weet Ineke als geen ander de vinger op de zere plek te leggen, vaak voordat de persoon dit zelf inziet. Haar buitengewoon gevoel voor niet alleen het speelveld binnen de bestuurskamer, maar ook de persoon zelf, maakt haar een gedegen adviseur en coach.

Inekes expertise bestaat uit het trainen, adviseren en coachen van ledenraadsleden, bestuurders commissarissen op o.a. de volgende thema’s:

– Coöperaties

– Governance

– Leiderschap

Naast haar opleidingen in Executive Coaching aan de Ashridge Business School is Ineke mede-auteur van een boek vol casuïstiek over coaching (Behind closed doors: stories from the coaching room, uit 2013).

‘Velen willen toezichthouder zijn, slechts weinigen stellen zelf prijs op toezicht.’

Drs.ing. Ineke Duit, MSc.

In 1996 heeft ze NICE, Netherlands Institute for Co-operative Entrepreurship, opgericht. NICE adviseert, begeleidt en verzorgt opleidingen voor bestuurders in de meest ruime zin van het woord van met name organisaties met een ledenstructuur, zoals coöperaties, brancheorganisaties, scholengemeenschappen, maar ook van onder meer woningbouwcorporaties en zorg en welzijn organisaties. NICE bestaat uit een team van zes medewerkers en werkt met een kring van geassocieerde coaches en trainers.

‘Persoonlijke duurzaamheid betekent ook:

Rentmeester zijn van je eigen leven;

er is geen tweede.’

Drs.ing. Ineke Duit, MSc.

Daarnaast is Ineke de grondlegger van de Academie voor Persoonlijke Duurzaamheid. Een academie gericht op de professional die in zijn of haar drukke bestaan tijd vrij wil maken voor zichzelf en aandacht wil besteden aan zijn/haar innerlijke vitaliteit.